Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 12 oktober 2013

Höstfavorit

En Fasolada kan med fördel avnjutas i en
något kantstött soppskål av lergods. En
fläkt av antikens Grekland.
Nu när hösten kommit så smakar en mustig och rykande het soppa utsökt en fredagkväll. En mustig soppa och ett robust rödvin. Igår kväll lagade D en av mina favoritsoppor. En grekisk bönsoppa som heter Fasolada. Som ofta med  rätter med många ingredienser så kan man lägga till och dra ifrån i receptet efter  tycke och smak. Tex använde D elefantbönor i stället för vanliga vita bönor. Detta förlänger koktiden med c:a en halvtimme.  Eftersom vi fortfarande har färska kryddor i trädgården så utökades receptet med oregano och persilja.

Fasoladan fick igår sällskap av en portugisisk nyhet på Systembolaget. Ett i sammanhanget passande  rödvin vid namn Messias. De trivdes utmärkt i varandras sällskap. Och vi i deras.